luni, 23 martie 2009

E blonda. Si gandeste

O blonda care se gandeste s-a gandit (click aici sa citesti blonda in original), dupa cum si-a numit si blogul, siblondelegandesc, ca parintii nu isi iubesc copii la fel. Ea asa s-a gandit. Da' s-a mai gandit si sa ne demonstreze ce a gandit. Auzise ea ca cica venirea unui copil consolideaza o relatie. Da' ea nu. S-a gandit sa ne zica cum ca suntem naivi ca e greu sa ai o relatie in doi d-apoi in trei.
Alo, blonda care s-a gandit ea, daca tie iti e greu sa ai o relatie, sa stii ca noua nu. Noi ne descurcam. Si unii chiar avem mai multe relatii de cate doi(luate separat) in acelasi timp. Da, da, in acelasi timp. Si nu ne e greu. Deloc. Si daca tot te-ai gandit sa ne vorbesti de al treilea, respectiv copil, e afla blonda ca ce te-ai gandit tu sa ne zici e irelevant si nu ne intereseaza, pentru ca, din ce ai scris tu, noi ne gandim ca tu nu ai copil. Si e greu sa gandesti despre o problema pe care nu o ai. E ca si cum i-ai explica unuia a carui mama e moarta pe masa, ce greu ii e lui in situatia asta, atata timp cat mata e la coafor.
Si dupa aia blonda te-ai gandit sa ne mai zici ca, atunci cand se naste, un copil redistribuie cantitatea de iubire pe cap de locuitor al relaţiei. Mai blonda, unde ai citit tu ineptiile astea?? Tie ti-e frica cumva, ca prapaditu' ala cu care la un moment dat poate o sa faci copil, o sa-l iubeasca si pe ala si cumva o sa ramai tu cu 43% mai putina iubire din partea la momalau?? Doamne ce schizme....
Si te-ai mai gandit tu, blonda care gandeste de la siblondelegandesc, cum ca daca ai doi copii, nu ii iubesti la fel ca de ce sa le iei haine la fel ca tai tortu' la fel cand de fapt nu le place la fel ca d'aia noi parintii facem la fel, etc, etc,etc.
Uite blonda care gandeste de la siblondelegandesc, cum facem sa oprim galagia aia pe care o ai in cap: o sa iti explic eu, care am doi copii, cum sta treaba. Si nu ca asa m-am gandit. Ci ptr ca am.
Cand ai doi copii ii iubesti la fel de mult pe amandoi. Si in acelasi fel. Le acorzi atentie si timp dupa cum au nevoie. Unul e mai mamos si are nevoie de atentie mai multa. Celalat e mai independent si nu are nevoie de atentie exagerata. Tu le dai ambilor cat au nevoie. Tratezi copiii dupa nevoiile lor. Instinctiv. Ma mai urmaresti blonda??
Si apropo de tortul ala taiat in felii egale. Ei afla ca nu copiii sa se simta egali, sau ma rog egalitate sau ce ai vrut sa zici tu acolo, se taie asa. Se taie asa sa nu se simta mata, mata mare sau matus'ta tratata diferentiat, copilul daca mai vrea mai cere, daca nu ii place nu il mananca.
Asa ca blonda care gandeste de la siblondelegandesc, te rugam noi, care mai ajungem pe saitu tau din greseala, nu din convingere ca siblondelegandesc, evita pe viitor sa te gandesti la incasi, airbus 320, motociclete, fizica cuantica, psihologia maselor, biblie, chirurgie buco-maxilo-faciala, ingineria fluidizarii, subspecii de ciclide si tehnci de manipulare.

7 comentarii:

  1. blondele....n-ai cum sa te astept la prea multe. la fel ca toata lumea plina de fecale in care traim, cei care incearka sa gandeaska gandesc prost iar cei care gandesc nu-s ascultati

    RăspundețiȘtergere
  2. corect ce ai scris de blonda....cu toate k si eu sunt blonda nu sunt de partea ei pt k ce a zis e o tampenie...ea e singura la parinti si poate se gandeste k dak ar fi avt un frate masa cu tasu nu ar mai fi iubit`o la fel..eh uite k nu`i asa...eu am 18 ani si un frate de 6 ani... acum ai mei nu ma iubesc nici mai putin si nici nu`mi dau mai putina atentie..asa cum ai zis si tu ne place sa fcm lucruri diferite..mie imi place ceva,lui altceva...;)si aia cu feliile de tort..a fost cea mai aiurea... tu esti foarte deshtept si sti sa`i dai peste nas...te respect

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai Camelia ma bucur ca inca pot sa impresionez fete de 18 ani cu desteptaciunea mea :))))
    Merci de comment si sper sa citesti in continuare "desteptaciuniile" mele

    RăspundețiȘtergere
  4. salut julius... e prima data cand postez un comentariu pe un blog, asa ca urati-mi "bun venit", nu stiam ca pentru tine copiii sunt o problema(asa cum i-ai scris tu mai sus blondei ca e greu sa gandesti despre o problema pe care nu o ai), credeam ca sunt cea mai mare bucurie a vietii (ma rog, cel putin pana la o varsta) si sincer sa fiu cred ca ma-ta (ca asa se scrie; adica mama ta) te-a iubit mai mult pe tine decat m-a iubit pe mine. si pot sa spun asta pentru ca am fost p-acolo de cateva ori si s-a vazut putin. dar la fel de adevarat (asa cum ai scris si tu) e ca unii copii sunt mai mamosi, altii mai interiorizati si poate d-aia poti sa zici ca se simt unele diferente...cam atat

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai venit !
    Copiii nu sunt o problema ptr mine, dupa cum bine stii, se poate sa fi scris eu gresit sau sa percepi tu eronat.
    Mai gio imi pare rau daca ai impresia ca mama m-a iubit mai mult pe mine decat pe tine, eu practic nu am vrut si partea ta de iubire ci doar cat de multa iubire pentru mine se putea. Si nu uita ca noi am impartit iubirea asta cu inca doi frati asa ca fii fericit ca nu a uitat sa ne dea sa manance vreunuia din noi. Daca cumva ai vazut sau ti s-a parut ca ai vazut mai multa afectiune ptr mine se poate sa fie din cauza ca de obicei ca sa-ti fie dat trebuie sa ceri.
    Si apropo de interiorizare, fa-ti un blog si scoate totul la lumina !
    E mediul perfect

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai observat si tu ca la alte posturi, la fel de interesante sunt 0 comentarii, dar cum te'ai luat de tuta aia PAC - 5comment-uri, rapid asa :)
    Oare c-o fi blonda ? Oare c-o fi tuta ?
    :)

    RăspundețiȘtergere