luni, 23 martie 2009

Romania blogerilor

La New York, cand se strangeau duminica la biserica, romanii din comunitatea de acolo isi exprimau nemultumirea ca nu au si ei un magazin cu produse romanesti, ca le lipsesc cele de acasa, ca turcii, indienii, rusii au si ei nu. Unul dintre ei, mai intreprinzator, a deschis in Queen's un magazin si a adus din Romania mustar, vin, bere, pasta de mici, cozonaci, toate produsele care le mai alinau putin dorul de casa. In 6 luni l-a inchis. Nici un roman nu a venit sa cumpere de acolo, ca nu cumva sa-l imbogateasca pe proprietar. Mi se pare o mostra de romanism perfecta.

Avem bloguri. Si avem si blogeri. Romani. Cineva a avut proasta inspiratie sa organizeze un festival al blogerilor. Roblogfest. In care se dau premii. Si de aici a plecat totul.

In lumea blogerilor s-au format doua gasti mari, daca pot sa zic asa. Una este gasca blogerilor IT-isti, baieti cu temeinice cunostinte in ale netului, baieti capabili care in timp si-au promovat cu profesionalism saitu', si-au atras si fidelizat o gramada de vizitatori si care prin natura muncii lor stau o gramada de timp la calculator (zoso & gashca). De cealalta parte sunt jurnalistii cu blog, baieti care de obicei chiar au ceva de spus, obisnuiti sa scrie si sa se adreseze maselor si care in urma aparitiilor pe tv si in presa scrisa, au atras si fidelizat o gramada de vizitatori (ciutacu, badea & gashca).

Roblogfest a fost organizat de cineva mai apropiat gastii de IT-isti, drept urmare acestia si-au adjudecat majoritatea premiilor, in baza a aprox. 2000 de voturi a internautilor, numar irelevant fata de cititorii zilnici de bloguri, daca socotim ca mircea badea si ciutacu au impreuna intr'o saptamana in jur de 100.000 de vizitatori unici.
Jurnalistii ofensati au inceput sa arunce cu cacat in festivalul lor, iar IT-istii au raspuns cu aceiasi moneda. S-au scris vorbe grele, indarjite, s-au acuzat si ne-au demonstrat ca si ei sunt, inainte de toate, romani.

Acum s-au potolit, dar asteptam cu mare interes Roblogfest 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu