joi, 12 martie 2009

Anul crizelor

Se pare ca 2008 a fost anul in care pentru mine au debutat doua crize. Una ar fi criza noastra cea de toata zilele, cea financiara, iar a doua este "middle age crisis", criza barbatilor de varsta mijlocie care si-a facut aparitia odata cu venirea primavarii prin aterizarea in propria curte a unei motociclete.
Initial, apropo de motocicleta, a fost indeplinirea unei dorinte care persista din adolescenta si anume dorinta de a fi motociclist. Mi-am dat seama ca nu era vorba doar de dorinta in momentul in care m-am decis sa imi las parul lung.

Opaaaa... Stai ca asta e criza...

M-am speriat, m-au luat bufeurile si imediat am inceput sa ma informez ce e cu "middle age crisis". In urma informarilor am inteles ca e doar un puseu hormonal prelungit care se manifesta diferit de la om la om. Unii isi iau amante, unii masini cabrio, motociclete, yahturi sau avioane, altii incep sa mearga la cosmetica si sala, iar cei mai fericiti dintre toti toate astea.

Mi s-a parut un pic ciudat, acolo scria ca aceasta criza debuteaza undeva in jurul varstei de 40 de ani, varsta la care ajung undeva in urmatorul cincinal.

Criza financiara debutand cumva in vara aceluiasi an iata-ma subit undeva intre doua crize nestiind careia din ele sa-i acord mai multa atentie.

Pentru ca undeva am citit ca "We all probably heard before about ‘middle age crisis’ which means that men, when they reach a specific age, late forty’s, just give up their families; wife and children, and go look for another woman to renew their youth as they say" mi s-a parut total neinteresant si iresponsabil sa imi parasesc familia asa ca prioritatea clar a devenit criza financiara.

Drept urmare m-am decis sa imi focusez atentia pe presa (mult prea alarmista cu acest subiect) dar informatiile culese nu fac decat sa imi intareasca convingerea ca suntem spectatorii (si actorii din pacate) unei piese perfect regizate si din care (nefiind cunoscator in macroeconomie nu pot spune cine) cineva trage extrem de multe foloase. Cu aceasta concluzie primara m-am decis ca nu merita osteneala asa ca pentru weekend sunt decis sa ma concentrez pe cealalta criza, respectiv tot weekendul am sa ma dau cu motocicleta....

2 comentarii:

  1. NU ai sa te dai cu motoreta pt ca in w/e o sa ploua, iar cum tu esti ACEL gen de motoretist... :D Ai prins ideea :)
    Noroc ca o sa vina timpullamotociclism cat de curand si pt tine, CA NE E DOR SA TE VEDEM MOTORETIST BA JULIUS BA!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru frumosul comentariu ice3erg. m-ai facut de kkt pe net si acum am devenit oficial motociclistul pizdii care se da numai pe soare si asfalt uscat... :)

    RăspundețiȘtergere