miercuri, 1 aprilie 2009

Ziua pacalelilor

1 Aprilie. Ziua pacalelilor. O zi in care poti sa pacalesti pe oricine. E ziua in care oricine poa' sa te pacaleasca. Adica sa fi pacalici. Dar doar azi exista scuza asta.

Eu cred ca 1 Aprilie e in fiecare zi. Sigur ai fost pacalici si in alte zile. Si in alte zile ai pacalit cu siguranta pe altii. De exemplu astia care ne conduc ne iau de pacalici in fiecare zi. Benzina costa acum cand barilul de petrol e 45$ cat costa si cand era 150$. Ne pacalesc. Din cauza ca pretul benzinei e sus toate preturile se mentin sus. Platim scump totul. Mancare, servicii, absolut totul. Suntem pacalicii lor. Si nu numai de 1 Aprilie.

De azi au scumpit taxele si accizele la tigari. Le fac o suta de mii pachetul. Ei zic ca la noi se gandesc, sa nu ne imbolnavim. Dar ne pacalesc. Isi acopera gaurile din buget. Cresc salariile celor peste un milion de bugetari si pentru ca nu mai au ce impozite sa stoarca de la noi ne exploateaza acum si viciile.

Au promis ca lupta impotriva coruptiei. Si auzim ca presedintele are combinatii cu Popoviciu. L-au arestat. Dar ne pacalesc. Nu il baga la puscarie. Pana la urma 224 de ha in Baneasa pe care si le-a insusit omu' din domeniul public nu sunt chiar un capat de tara. Are tara asta milioane de ha, ce atata scandal, sa bagam un asa antreprenor la puscarie. Ma scuzati. Aproape oricare dintre noi am fi putut sa facem acelasi lucru cu 224 ha ciordite in Baneasa. Fara pacaleala.

Dupa aia ne-au zis ca suntem in criza. Cu japca. Noi mergeam la munca zilnic, ne vedeam de treburile noastre, ne plateam facturile, ratele, intretinerea, gazele si pac. Intr'o zi pe toate canalele media ne-au bombardat cu criza. Cat de in criza suntem, ce sa facem sa iesim din criza, solutii de criza, etc. Da' noi nu eram in criza. Noi mergeam la munca zilnic, ne vedeam de treburile noastre, ne plateam facturile, ratele, intretinerea, gazele....
Iar ne-au pacalit si acum suntem in criza.

Ne-au promis un premier si ne-au dat un Pacalici. Boc e 1 Aprilie in persoana.

Noi nu putem sa ii pacalim cu nimic. Daca nu mergem la vot sau daca mergem tot ei ne pacalesc. Suntem legati de maini si de picioare de aceiasi gashca pedelisto-pesedista-liberala pe alocuri maghiara care ne face sa traim fiecare zi ca pe una de 1 Aprilie. Ziua pacalelilor.

Un comentariu: