miercuri, 15 aprilie 2009

Victime colaterale

Un om este suma unor calitati, defecte, trasaturi si a unui anumit nivel emotional. Un om poate fi mai bun sau mai rau, mai afectuos sau mai ursuz, mai aprig sau mai moale, samd.

Numai ca trasatura lui principala, cea care il caracterizeaza nu este pusa in evidenta in fiecare moment sau in fiecare actiune pe care o intreprinde. De exemplu un om violent nu bate fiecare persoana cu care se intalneste. Are clientii lui favoriti, in cele mai multe cazuri nevasta si copiii. Victime colaterale de obicei nu exista. Nu e si cazul unei persoane cu capacitatate afectiva mai mare, pe care il voi numi in continuare iubaret. La fel se explica, ca si in cazul violentului, ca acesta nu poate iubi fiecare persoana cu care se intalneste. Iubaretul are si el clientii lui. Numai ca in acest caz apar si victime colaterale. Persoane care isi revendica dreptul de a fi iubite. La fel ca si in cazul violentului care nu poate agresa fiecare persoana pe care o intalneste, iubaretul nu poate iubi fiecare persoana cu care ii iese in cale.

Deasemenea cand violentul nu isi manifesta latura agresiva a personalitatii toata lumea e multumita. Cand iubaretul nu isi manifesta latura afectiva atunci persoanele din jur isi manifesta nemultumirea, se simt ignorate, date la o parte.

In mod normal un om violent este mai putin agreat ca un iubaret. Numai ca, cu toata violenta lui, se pare ca nu poate provoca atata nemultumire cata produce un iubaret...

Un comentariu:

  1. asta daca nu-i bate de-i omoara. sau ii desfigureaza. sau raman paralizati. sau le lipseste o mana sau vreun picior.
    atunci exista. lucrurile devin permanente, iar victimele afectate for life.
    cu iubirea.. mai trece.

    RăspundețiȘtergere