miercuri, 1 aprilie 2009

A visa

Nimeni nu stie exact de ce visam. Cat de cercetatori sunt ei. Suedeze, masini, furnale, ciclopi, bani, excursii sau oricare alta infinitate de intamplari.
Unii se viseaza frumosi, altii milionari. Unii inconjurati de femei, altii isi viseaza sefu'. Nu conteaza ca esti sarac, urat, complexat sau contabil. Toti visam. Toate astea se intampla noaptea, cand dormim.

Mai sunt visele pe care ni le facem cu ochii deschisi. Iar cand starea de visare in timpul zilei se perpetueaza devenim ceea ce se cheama visatori.

Visatorul este o specie aparte, un boem care isi creeaza o lume fantastica in care traieste. Lumea asta a lui se apropie de perfectiune, in mare parte formata din personaje ideale si intamplari fericite, in care orice e posibil. Visatorul trebuie doar sa isi puna in cap ceva si imediat are impresia ca obiectivul pe care si la propus doar ce sta sa fie indeplinit. Neatingerea obiectivelor nu il deranjaza foarte tare intrucat visul neimplinit este imediat inlocuit de un altul.

De obicei visatorii sunt oameni oarecum marginalizati de societate, pe care ceilalti nu isi pot pune baza pentru lipsa simtului realitatii de care dau dovada.

Dar lumea asta in care traim a fost creeata de visatori. Tot ce acum e un fapt a fost initial visul cuiva. Acum peste o suta de ani un baiat a visat sa zboare. Si a reusit. Altul a visat un medicament care sa salveze lumea de infectii. Acum nu mai murim de amigdalita. Luam antibiotice. Altul a visat o lume in care sa fim inerconectati prin niste fire. Iar acum tu poti sa citesti blogul meu. Pe internet.

2 comentarii:

  1. decat sa fim cu picioarele pe pamant... e de o mie de ori mai bine visator; daca un vis din 100 se implineste suntem fericiti, nu?

    RăspundețiȘtergere