duminică, 12 aprilie 2009

Jaya Reloaded

Sunt vremuri de criza. Si de cand lumea, in vremuri de criza si razboi lumea isi indreapta atentia spre distractie si alcool. Nu mai sunt dispusi sa cheltuie banii pe haine scumpe, parfumuri exclusiviste si telefoane de ultima generatie, lucruri pe care inainte de criza isi dadeau si ultimii bani. Deja si-au schimbat obiceiurile de consum si au inteles ca in primul rand sta satisfactia personala, clipe frumoase alaturi de cei dragi petrecute in locatii decente, unde sa fi alaturi de cei asemeni tie. Asa s-a nascut JAYA Cafe.

In sanscrita Jaya inseamna victorie. In olandeza inseamna invingator. Jaya The Cat e o formatie care canta ceva ce altii inca nu au reusit.

La Jaya Cafe numele a venit cumva de la toate trei. Cativa prieteni motociclisti care asculta Jaya The Cat nu au vrut sa se lase razbiti de criza si au pus'o de o cafenea in Str. Smardan 22, inima Centrului Istoric al Bucurestiului. Cafeneaua ce are 30 de locuri, indeajuns pentru a fi umpluta de prieteni si cu o terasa de 150 de locuri, numai buna pentru o bere la draft rece in arsita verii (cunoscatorii stiu deja ca vorbim de Ciuc si fitzosii, normal, Haineken), dispune deasemenea de un demisol unde pe timpul iernii 70 de persoane se vor bucura de muzica live intr-un cadru privat, jazz session-uri pian-vioara, chitara bas-pian sau maiestre acorduri de blues.

Asa ca daca esti motociclist, daca esti corporatist, daca ti se face parul maciuca cand auzi nume ca minune, vijelie sau de la..., daca iti place muzica adevarata, daca ai fost la bamboo si parca nu ti s-a parut ca e cum trebuie, daca urasti lanturile de aur si tricourile pe care scrie mare D&G, daca ti se pare misto campania antimitocanie de la Radio Guerilla, daca ai blog si din cand in cand mai si scrii in el, daca citesti bloguri, daca ai cont pe Facebook, daca ti-a placut filmul Great Expectations, daca arta contemporana ti se pare cool chiar daca nu intelegi nimic, daca te-ai gandit ca ar fi fost bine sa ai bani sa mergi la concertul U2 de la Viena, daca o sa te duci la concert U2 la Viena, daca ai fost la concert la U2 la Viena, daca nu ai pipait pe nimeni in tramvai si daca, nu in ultimul rand, mai ai 5 lei in buzunar pe criza asta sa bei o bere la halba vino la Jaya Cafe. De'acolo esti.

6 comentarii:

  1. :X geniul din tine :>:))

    RăspundețiȘtergere
  2. bai, termina cu prostiile si cu concertul tau U2 de la Viena, eu ma duc la Mode la Bucuresti, da ?
    1.
    2: de unde pizdelematii stiai ca Great Expectations este unul din filmele mele preferate ?!
    3: ce ne facem cu campania antimitocanie de la guerilla, pt ca mie nu'mi place, nu'mi mai place guerilla, nu'mi mai place asa zisa lor morala si nici nu mi se mai pare o jmekerie ce fac ei acolo si in alte parti. guerilla si oamenii aferenti fac parte dintr-o VamaVeche care nu mai e demult veche, e doar o parvenita si-o mincinoasa. punct.
    4: si nici nu beau bere, ca sunt motociclist tot timpul.

    Dar in rest, e la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca e foarte greu sa intruneasca un singur om toate criteriile pe care le-am descris eu acolo, cred ca si numai doar daca ti-a placut tare Great Expectations merita sa bem un capuccino Manuel impreuna. Ca sa zic asa sa-l bem si pe al meu nu numai pe al altora ca pana acum....

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ai dreptate cu atmosfera, dar nu cred ca au toti parte de ea. Eu am fost cu o prietena la Jaya Cafe. Pe langa faptul ca domnisoara care ne-a servit se dadea rotunda cand nici nu stia prea bine ce zice (nu intram in probleme de limba), cand ne-am ridicat de la masa, am facut doi pasi (nici 2 minute nu ne-a luat) si am realizat ca uitasem o punga. Ne-am intors pt ca era prea putin timp sa le permita anumitor locatari mai dubiosi de prin zona sa treaca, sa se bage intre mese; deci punga ar fi trebuit sa existe. Bineinteles ca am fost asigurate ca masa s-a curatat imediat (intr-adevar erau alte persoane la masa) si ca nu s-a gasit nimic. Si ca sa fim si mai sigure de corectitudinea lor, ni s-a prezentat colectia impresionanta de obiecte uitate de cei care au trecut pe acolo. Sincera sa fiu, ma indoiesc ca cineva nu s-a intors inca dupa geanta mare si maro de langa intrare, dar ma rog! Cine stie cine se intoarce si cum se face returnarea obiectelor...Poate in functie de bacsisul lasat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eram aici cand ai pierdut punga cu cadoul pe care l-ai primit, dar sincer nu putem fi raspunzatori pentru toate lucrurile cu care vin sau pleaca clientii in maini. Ospatarii nostri poate nu sunt cei mai elevati din lume dar sigur nu s-au bucurat la punga ta. Imi pare rau de incident, dar mai mult de atat nu am ce sa fac...

    RăspundețiȘtergere