luni, 19 octombrie 2009

Fashion Church

Toata lumea stie ca atunci cand te insori sau iti botezi copiii trebuie sa mergi la biserica, pentru ca nu poate sa te insoare vr'un vecin sau vr'un cumnat ci musai preotul, omul tau de lagatura cu Dumnezeu. Iar ca sa dea bine la fotografii in randul lumii bune din Bucuresti s-au creat p-aici niste biserici la moda in care sa te casatoresti, asa cum e de bon-ton sa fi vazut vineri sau sambata seara la Gaga sau Fratelli. Locurile cu cautare de obicei sunt mai scumpe la servicii, fapt care s-a existins la casele domnului. Respectiv sa te casatoresti la Domnita Balasa costa intre 5 si 10 milioane, iar in Pantelimon in capat 1 milion.

Am o admiratie speciala pentru preoti. Sunt oameni care isi exercita meseria din vocatie, pentru ca e clar ca nu poti la 18 ani sa te inscrii la Institultul Teologic ca te pune mata. Mi se pare destul de anapoda sa canti la capul unora care nu te mai pot auzi pe motiv de deces sau sa iti petreci duminicile vorbind la 3 babe prapadite. Numai ca la fel ca noi muritorii de rand si ei intampina dificultati in viata de zi cu zi. Sunt capi de familie, au copii care trebuie intretinuti, etc.
Asta in schimb nu scuza cu nimic faptul ca te duci la o biserica sa te casatoresti, in fata lui Dumnezeu de fapt si sa iti faca tarif fix: 10 milioane. Sunt curios cum e calculat pretul. La ora, la prestatie, la gravitatea tonului pe care a fost cantata slujba. Ma mai gandeam ca poate au un coeficient imobiliar in functie de zona in care se afla biserica. Si mai sunt curios tare daca le-au fost afectate incasarile la biserica. La Administratia financiara poti sa te duci sa te mai amane cu taxele, dar se cade oare sa te duci la biserica si sa negociezi pe motive de criza?

Intre noi si Dumnezeu trebuie sa existe intermediari, pentru ca noi nu stim unde sa-L cautam. Dar cand intermediarii, ca orice intermediari, se spurca la bani si cresc comisioanele nu putem sa mergem direct la producator, cum facem in business.
In fata lui Dumnezeu suntem toti egali. Numai ca pe unii din noi intermediarii Lui ne boteaza cu 10 milioane, iar pe altii cu 1 milion.

2 comentarii:

  1. ah, unde-i El sa spulbere tarabele negutatorilor din templu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,si eu cred ca ti trebuie vocatie sa citesti la capul mortului si sa faci cu ochiul vaduvei sau ficei indurerate,sa impui tarife nejustificate in nici un fel,sa refuzi o mama care si a dus bebelusul la impartasit,pe motiv ca e tarziu.

    RăspundețiȘtergere