marți, 6 octombrie 2009

Voluntarim

Voluntari este un sat declarat oras de un primar dement, Pandele pe numele lui, lipit de Bucuresti, iar intamplator parte a orasului Voluntari este Pipera. Deci Pipera e in Voluntari. De la revolutie pana acum pamantul din Voluntari a fost vandut, furat, speculat, umflat la pret, impartit, pe pamantul din Voluntari s-au batut oameni, s-au injunghiat, s-au judecat. Maximul de statut social a fost si este si in prezent sa ai casa in Pipera. Nu conteaza ca stai cate doua ore sa intri sau sa iesi din Pipera, ca vecinul tau are casa construita la fix trei metri de fereastra ta, ca ti se umple de cacat subsolul cand refuleaza canalizarea ultrasubdimensionata, ca drumurile de servitute au doi metri jumate de nu poa' sa treaca masina langa masina, ai casa in Pipera te-ai ajuns.

Dar acum e criza. Terenurile au scazut la un sfert, cumparatori nu se vad la orizont, de construit nu se mai cnstruieste, chitaie Primaria Voluntari de foame ca o spaga nu mai iau. Dar primarul nu doarme. Cei ce l-au subestimat amarnic au gresit. Primarul s-a gandit si transforma orasul Voluntari in fix sectorul 7. Exact. Sectorul 7. Si s-a mai gandit primarul sa organizeze un referendum apropo de chestiunea asta pe 22 Noiembrie cand votam la presedentie. Pentru ca orice decizie cat de aberanta trebuie intr-un fel sustinuta, Pandele a postat pe site-ul primariei Voluntari un comunicat de presa din care citez mai jos:

"Stimaţi cetăţeni,
Avem posibilitatea de a întreprinde un lucru eficient: putem transforma oraşul nostru în parte a Capitalei, putem deveni bucureşteni. Oraşul Voluntari va fi sectorul 7 al Bucureştiului!

Iată care ar putea fi avantajele de a fi cel de-al şaptelea sector al Capitalei atât pentru locuitorii din Voluntari cât şi pentru cei din Bucureşti:
O dezvoltare mult mai rapidă a infrastructurii;
Facilitează amenajarea integrată a teritoriului la nivel regional;
Promovarea unor proiecte comune (Voluntari-Bucureşti ) de dezvoltare integrată;
Acces mult mai uşor la atragerea de investiţii şi fonduri structurale. Punctajul pentru fişele de proiecte pentru atragerea de fonduri europene va fi mai mare şi în consecinţă într-un viitor cât mai apropiat diferenţele între actualul nostru oraş şi Capitală vor devii insesizabile;
Ca şi sector al capitalei, fondurile care vin de la de la bugetul de stat vor fi mai mari;
Diminuează dezechilibrele create între centru şi zona limitrofă provocate de dispersarea în planul structurii demografice, sociale şi economice de dezechilibrele legate de transportul în comun, finanţarea infrastructurii, rezervele de spaţiu pentru locuire şi servicii;
Diminuarea disproporţiilor legate de transportul în comun;
Odată cu dezvoltarea comună şi totodată rapidă a infrasrtucturii se va rezolva şi problema decongestionării traficului;
Odata cu dobândirea statutului de bucureşteni şi valoarea proprietăţilor volunărenilor va fi mai mare.
Taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate;
Creşterea competivităţii economice a localităţilor;
Management eficient şi performant;
Dezvoltare durabilă, ameliorarea condiţiilor de mediu.

În şedinţa Consiliului Local care a avut loc în data de 08.09.2009 s-a făcut un prim pas spre crearea zonei metropolitane. A fost propusă organizarea unui referendum la care locuitorii oraşului Voluntari să îşi poată exprima votul cu privire la transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei. Referendumul urmează să aibă loc pe 22 noiembrie 2009, odată cu primul tur al alegerilor pentru preşedintele României."


Asa labareala cu facilitare, amenajare, integrare, disproportii, durabil, management, dezvoltare, investitii, fonduri mi-a fost rar dat sa citesc. Iar apropo de taxe si impozite ce nu vor fi majorate, ar fi si culmea in cazul in care in prezent taxele in Voluntari sunt mai mari decat in Bucuresti.
Parerea mea sincera este ca Pandele ar vrea sa mai suga si el din ceva fonduri europene de dezvoltare si proiecte ce urmeaza sa vina in cazul in care devine sectorul 7. Valoarea terenurilor ar urma sa creasca, respectiv zeci de hectare ale lui si ale tovarasilor lui de furaciuni. Pandele are zeci de dosare penale dar nici unul finalizat. A bagat la puscarie un secretar al primariei si fostul arhitect sef, dar el personal se pare ca a dobandit imunitate la dosare penale, iar mai nou s-a decis sa schimbe harta Romaniei

Ca primarul Pandele e bagabont nu mai are nimeni nici o indoiala. Ca e puternic si stapaneste Voluntariul e clar, iar cea mai buna dovada e componenta consiliului local:

Lista consilierilor Primaria Voluntari

1. Peia Ninel - PSD
2. Marinescu Gabriela Ecaterina - PSD
3. Răşică Daniel Mihai - PSD
4. Costache Constantin - PSD
5. Leasă George Daniel - PSD
6. Dumitru Emil - PSD
7. Filip Gheorghe - PSD
8. Preda Dumitru - PSD
9. Lepădatu Lia - PSD
10. Tăutu Vasile - PSD
11. Vaida Iulius - PSD
12. Iacob Dumitru - PSD
13. Mincu Constantin Costica - PSD
14. Aniţoaie Lucia - PSD
15. Ciotoianu Eugen - PSD
16. Mitrea Gheorghe - PSD
17. Mihai Valentin - PD-L

Un sat, pardon oras, cu 16 din 17 candidati de la PSD spune multe. Ori a fost un mare interes din partea PSD-ului la nivel central si drept urmare alegerile aici au fost cu foarte mare grija tratate, ori 95% din cetatenii Voluntarului sunt de culoare politica rosie. Tanand cont ca in anul alegerilor terenul in Pipera era undeva intre 500-1000 euro/mp, iar in Voluntari traiesc mai mult de 5% de oameni normali, parca m-as inclina inspre prima varianta...


PS: Pentru ca, dupa cum spuneam mai devreme, orice afirmatie trebuie sustinuta, iar eu tocmai am afirmat ca Pandele e dement, inserez mai jos o mostra de primar intr-o zi in care a uitat sa isi ia medicamentele de dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu