marți, 7 iulie 2009

Patru latrai si un smecherit

Latraii sunt baietii care latra. Se lauda cu lucruri pe care inca nu le-au facut, pe care spera sa le faca dar nu le-au facut, cu lucruri despre care ei cred ca daca le-ar fi facut ar fi smecheriti. Smecheritul e baiatul care tace si face. Eventual ciuleste urechea la latrai si face ce latraii cred ca au facut deja.

Dar atunci, insa, cand bati palma cu unu din primii trei investitori imobiliari din Romania poti sa consideri linistit ca ai incheiat o afacere. Sunt adeptul acordului de principiu si al ideii ca, de fel, contractele sunt facute pentru a fi incalcate, deci sunt adeptul strangerilor de mana.

Dar inca o data se dovedeste pentru mine ca doar ce e scris conteaza. Ca e gresit sa crezi in oameni, indiferent de pozitia sau rangul lor.

Am crezut ca sunt smecherit, dar m-am dovedit a fi latrau. Am vorbit inainte sa am ceva scris, bazandu-ma pe niste principii care de fapt vad ca nu exista, iar un smecherit a stat la panda.

Am auzit odata o teorie conform careia nu conteaza cat de prost esti, se gaseste un latrau de la care sa iei si tu o idee. E adevarata.

3 comentarii:

  1. Tu chiar mai crezi in oameni si strangeri de mana? Acum ca esti un latrau, e timpul sa inveti sa musti, zic!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce crezi ca ne am nascut cu 2 urechi si o singura gura?ca sa vorbim mai putin si sa ascultam mai mult...dar cand vine garda sau primaria....sa nu faci economie la vorbe...

    RăspundețiȘtergere