sâmbătă, 25 iulie 2009

Autoritati

Fiind zi de zi pe Str Smardan inevitabil vorbesc despre Centrul Istoric si ce e acolo. E clar ca zona a luat amploare, a devenit un punct de interes ce atrage - spre fericirea noastra, a celor ce avem cafenele in zona - un trafic de clienti imens. Numai ca odata cu traficul imens zona a inceput sa prezinte interes si pentru alte categorii de oameni care nu ar avea ce sa caute acolo: cersetori, hoti, tiganci cu fuste care se ofera sa iti ghiceasca, surzii care iti umplu masa de maimutoi, omu cu papagalii care iti extrag ravase. Ospatarii de pe tarase au in fisa postului si rolul de sperietoare de ciori pentru cei ce invadeaza intimitatea clientilor.
Zona reprezinta deasemenea un punct de interes pentru autoritati. Trimit saptamanal in control Garda Financiara, Primaria, Pompierii, Politia Economica, Sanepidul, Ministerul Muncii si restul organelor abilitate, de ne-au umplut registrele unice de control, dar pe nimeni, nici macar un amarat de agent de la Politia Comunitara sa rezolve problema cu cersetorii & comp.
Din 3 in 3 zile vin si ne amendeaza pentru ca nu mai au loc de mesele noastre sa intre pompierii si smurdul pe strada, fara sa observe ca ei au sapat Str. Lipscani si au lasat-o asa de cativa ani fara sa fie un motiv de ingrijorare ca nu mai au pompierii sau smurdul cum sa intre pe strada. Problema suntem noi ca avem cateva mese pe care oricum in 5 minute le strangem. Mese pentru care platim taxa de ocupare. La ei.

Un comentariu:

  1. mai ales anul asta! nu vezi ce foame-i acolo sus? mai au putin si iau din casele oamenilor...
    a, dar deja fac asta - vezi monopolurile electrica si gaze.
    as fi vrut sa zic ceva reconfortant :)))

    RăspundețiȘtergere