duminică, 3 mai 2009

Pentru premianti

Intamplator am ajuns in Manhattan intr-un apartament situat la et. 28 al cladirii numite Sixteen. De la usa blocului mi-am dat seama ca o sa fie un pic diferit fatza de blocul 97B din Pantelimon unde am crescut. Doorman-ul, dupa verificarile de rigoare, m-a pus sa semnez in format electronic ca am luat cheile de la apartament. Ajuns sus, am gasit un apartament de aproximativ 200 de metri patrati, cu vedere la East River pe o parte si Uptown Manhattan pe cealalta, amenajat cu un bun gust care m-a pus in urmatoarea dilema: oare arhitectii sau designerii nostri sunt in pana totala de inspiratie sau nu dispunem noi de resursele necesare punerii in practica a ideilor lor??

Era un pian cu coada acolo (cum dreaq l-au urcat ???), mai erau ceva lucrari in original atarnate pe pereti, un covor de vre'o 20.000$ si nimic de la IKEA. Un perete plin de carti m-a facut sa ma gandesc ca, spre rusinea mea, am acasa cateva carti aruncate pe niste rafturi la subsol. Sentimentul de autenticitate respira de la prima privire aruncata pe geam pana in fiecare colt in care iti intorceai capul.

Si lucru care mi-a placut cel mai tare au fost cartile de joc ramase pe masa din living impreuna cu tabelul de la ultimul joc de Bridge care avusese loc acolo.

Pentru premianti....

3 comentarii: