sâmbătă, 1 septembrie 2012

1st of

Azi e intai septembrie, iar daca eram taran imi frecam mainile ca incepea sezonul recoltei si imi umpleam hambarele. Dar nu sunt taran, sunt mai urban asa si pe deasupra mai am si o motocicleta. Deci e jale. S-a terminat vara.

Nu stiu exact daca e doar o iluzie dar parca timpul se calculeaza din vara in vara, iar restul anului umple perioada dintre doua veri. Si cu cat trec anii fara sa ne dam seama patratelele de pe abdomen pe care le scoatem cu mandrie la soare, se transforma intr-o forma mai rotunda asa in prima faza, ca apoi sa devina jumatate de sfera tridimensionala pe care o transportam in concediu pe plaja. Pui in septembrie pulovarul si cand il dai jos in iunie te trezesti cu tricepsul atarnand a piele flasca.

Cand eram eu mic septembrie era luna in care incepea scoala. Cand am terminat scoala am crezut ca am terminat pe veci cu schizma asta, fara sa realizez timpul ce tocmai a venit. Incep copiii mei scoala, iar daca atunci puteam sa chiulesc acum nu pot, asa ca incepand de luna asta trebuie sa ma scol si sa duc copiii la 6 dimineata fara sa conteze daca m-am culcat la 4.

Cand eram adolescent ma plimbam in septembrie cu gagica in parc si mi se facea stomacul cat o nuca cand mana in mana dadeam cu piciorul frunze ruginii discutand despre efemeritatea prezentei noastre pe pamant. Azi ma gandesc cu groaza la cate frunze am de strans in curte si cu panica la faptul ca au scumpit astia gazele fix de azi in mortii lor...


4 comentarii: