marți, 25 mai 2010

Medicala

De fel mama mea s-a indeletnicit toata viata cu cresterea copiilor. Ai ei, ai copiilor ei, ai surorilor ei, e cumva ceea ce s-ar putea numi "mama de profesie". Si de-a lungul celor catorva zeci de ani clientii ei au mai si racit. In urma experientei acumulate in cele mai multe cazuri, fara alte consultatii dadea verdictul: Paracetamol si Augumentin. In rarele cazuri cand trebuia mers la doctor tata ne lua de mana si ne ducea la spital.

Dar roata se invarte. Iar pe tata, care mai ieri ne lua de mana si ne ducea la doctor, de data asta a trebuit s il iau eu de mana sa il duc la doctor. L-am gasit acasa tusind, respirand greu, il apasa pe piept, il tinea inima, era rupt. Mama deja ii prescrisese. Paracetamol si Augumentin. "A facut animalu' baie, a stat in curte dezbracat si a racit la plamani. Nu mai pierde vremea la doctor".

Pentru ca nu am impartasit niciodata ideile medicale ale mamei m-am dus la spital. Oxigen, electrocardiograma, ecografie, analize, radiografie si tot tacamul, dupa vre'o cinci ore de investigatii concluzia medicilor a venit: animalu' a racit la plamani. Tratament: PARACETAMOL si AUGUMENTIN.

Ideea e cam asa. Ieri eram cel dus de mana si azi, parca dupa numai un singur clipit din ochi sunt cel care duce de mana pe cel ce ieri m-a dus. Totul a fost mult prea rapid si sunt convins ca nu mai departe de maine, dupa inca un clipit din ochi, voi fi la randul meu dus de mana...

PS: Si iaca, iar a avut dreptate soacra lu' nevasta-mea....

2 comentarii:

  1. Si uite asa dupa ultima fraza iar iti pui nevasta in cap!Si te mai miri de ce se ia femeia de tine?Uite de asta!:))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. moldovene stai in banca ta :)))))

    RăspundețiȘtergere