luni, 12 aprilie 2010

Buzunare

De fel la interactiunea cu alti oameni am grija si imi tin mainile in buzunare ca nu cumva celalalt sa fie tentat sa imi bage el mainile in buzunare. Cand cineva ma cheama la o intalnire de afaceri primul gand e ca vrea, intr-un fel sau altul, sa ma faca la buzunare. Iar cand te cheama un politician la o intalnire, pentru mine e clar: nu ma cheama in interesul meu.

Pe toti baietii cu cafenele si restaurante in Centrul Istoric ne-a chemat Oprescu la el. Vorbele pe care le-am facut intre noi la auzul vestii au fost ca ne cheama primarul sa ne beleasca. Sa vezi ce ne face asta, ca nu ne mai lasa cu terase, ca ne urecheaza din cauza muzicii din weekend si tot felul de supozitii d-astea fataliste.
Nu stiu care era impresia lui despre mine, dar impresia mea despre primar era muci: un doctor dement care in loc sa isi vada de tumorile lui s-a crezut miezul de la nuca si a vrut primar.

Drept urmare cu mainile adanc infipte in buzunare si pregatit de razboi cu autoritatea, neavand de gand sa ma las belit, m-am infiintat la intalnirea cu raul suprem alaturi de 99 de miei deghizati in lupi. Dupa cele 30 de minute de intarziere normale a aparut si primarul nostru cel de toate zilele. Si fara alte formalitati si introduceri comuniste de care il banuiam doctorul ne-a pus pe foaie in cel mai clar mod cu putinta faptul trebuie facut ceva la modul concret cu Centrul Istoric. Strazi terminate, fara rufe puse la uscat pe balcoane, fatade refacute pe banii primariei, mobilier unitar (fara scaune roz sau bleu de pvc), crearea in cadrul Primariei a unui birou unic pentru Centrul Istoric, sa nu mai fim nevoiti sa alergam ca istericii prin tot Bucurestiul pentru fiecare cacat de hartie. Ne-a intrebat care sunt nevoile, ce probleme avem in Centrul Istoric, a interactionat cu noi.
Mi s-a parut sau chiar asa e, nu stiu, dar pare pus pe treaba. Oprescu e smecherit. Stie sa vorbeasca, are scoala, ne-a imbarligat pe toti. Am toti plecat zambind tamp de la intalnirea cu el si cu sentimentul bizar ca cineva din administratie chiar ne sprijina si apreciaza eforturile pe care le facem sa fim acolo.

Dar pana la proba contrarie, pentru mine orice politician e vinovat. Asa ca pana nu vad toate strazile ca la Viena si fatadele ca la Paris o sa stau cu mainile adanc infipte in buzunare. Just in case....

9 comentarii:

  1. o sa ai de stat pana ti se tocesc unghiile daca ai asa pretentii
    sa zici merci si daca arata ca la fratii nostrii unguri

    cu stima,
    Limba

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa ai unghiile tocite de atata asteptare
    sa zici multumesc si daca arata ca la amicii nostrii unguri

    RăspundețiȘtergere
  3. speranta moare penultima, ultimu mori tu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. imi cer scuze pentru dublul post de ieri,probleme tehnice :)

    RăspundețiȘtergere
  5. daca n-am murit pana acum,...slabe sanse sa se bucure pizmosii ca tine:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Centrul Istoric este locul unde, tehnic vorbind, frec menta. Nu cred ca ochiul meu s-ar supara daca nu ar mai admira atata jeg in zona aceea. Sper din tot sufletul sa se faca ceva, pentru ca asa nu mai merge.

    P.S.: Ai un blog genial. Iti citesc ficare postare de doua, trei ori. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aia cu orice politician e vinovat merge la fix.Subscriu. Interesant blogul, il propag pe Polimedia, daca nu mi-a luat-o altul inainte si daca nu deranjeaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Melicovici. Nu auzisem de Polimedia...

    RăspundețiȘtergere