sâmbătă, 6 martie 2010

MotoLife

Dupa ce soarele si-a aratat fata vr'o doua zile acum ninge iar. Dar alea doua zile au fost suficiente sa scoata motociclistul din mine la suprafata si sa incep sa ma gandesc ca nu mai sunt decat cateva saptamani pana ce voi inlocui, pentru urmatoarele cinci sase luni volanul cu ghidonul.
Cu toate ca, conform tuturor regulilor aritmetice si de schimburi comerciale, pare dezavantajos sa dai patru (roti) pe doua, satisfactiile oferite de mersul in echilibru instabil nu se pot compara cu nimic. Dupa ce toata iarna au salasuit prin garaje, oarecum abandonate, motocicletele noastre incep incet, incet, sa prinda viata. Un redresor pus pe baterie, un ulei schimbat sau un carburator curatat inseamna renasterea la ce suntem noi de fapt, indiferent din ce mediu provenim: MOTOCICLISTI.
De multe ori huliti de ceilalti participanti in trafic, asociati cu huligani sau indubitabil oricand dispusi la fapte de huliganism, motociclistii reprezinta pentru "oamenii normali" un rau inutil. Decibeli din tobele sparte, serpuiri periculoase printre masini, harfe si figuri pe doua roti. Ceea ce nu inteleg soferii e ca in proportie de 99% toti motociclistii sunt si soferi. Si mai mult decat atat suntem oameni normali. Oameni cu joburi, case, copii, rate la banca. Doar ca un pic mai mult decat ei, in zilele frumoase, cand vrem sa evadam din cotidian, luam fierul de coarne, punem casca pe cap, castile de ipod in urechi, dam play la Godsmack - Serenity si ii enervam pe ei cu tobele noastre sparte, cu serpuirile periculoase printre masini, cu harfele si figurile noastre pe doua roti....

3 comentarii:

  1. "Bikers have more fun than people"!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. sambata trecuta a murit un prieten. accident de motor. si eu vroiam unul. acum nu mai sunt atat de sigura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand moare un prieten e trist tare. Si pe mine ma doare cand aud ca moare un motociclist...

    Am avut un prieten care a murit in accident de masina, dar inca am masina, nu cred ca are vre'o legatura.

    RăspundețiȘtergere