vineri, 11 septembrie 2009

1800 de grase

Administratia Financiara. Ora 11 dimineata. Puhoi de lume. Puhoi de functionari publici la ghisee si birouri. Inexplicabil, cu toate ca lucreaza la birourile alea 1800 de grase, tot sunt cozi nesfarsite, tot te umpli de spume si alergi chiaun de la un birou la altul cu un cacat de hartie in mana si nimeni nu te indruma unde trebuie exact sa ajungi. Grasa de la biroul de informatii te trimite la grasa de la camera 207, etaj 2. Dupa ce stai juma de ora la usa si cu toate ca e doar 11 dimineata grasa de la 207 e deja iritata si te intreaba pe nas cine te-a trimis la ea cand de fapt tre sa mergi la grasa de la subsol de la camera 2. Alta juma de ora, alta grasa. Nu atat de iritata, dar din pacate nici nu e grasa unde trebuia sa ajungi. Te pune sa faci un xerox si te trimite la parter camera 18 unde sunt 170 de persoane la coada la usa. E momentul cand te isterizezi, iti lasi rand la coada si iesi in spate sa fumezi o tigara. La locul de fumat din spate surpiza: aproximativ 35 de grase fumeaza si beau 3 in 1. Te uiti la ceas, unspe jumate, nu e pauza. Grasele fumeaza tigara dupa tigara, se chicotesc, isi admira una alteia rochiile mulate pe burti, se complimenteaza, vorbesc de diete cu toate ca am mari indoieli ca au ratat vreodata macar o portie de cartofi prajiti ce s-a perindat prin birourile alea, dar nici vorba sa o taie la munca. Te intorci la coada, mai stai vre'o ora la coada si fix cand ajungi la usa sa intri una din grasele pe care ai ascultat-o juma' de ora la tigara cum debiteaza scoate capul pe usa si anunta ca a inceput pauza. La murmurul de nemultumire al cozii urla ca sunt si ei oameni si cui nu ii convine sa vina maine dimineata mai devreme, ca ea nu e obligata sa stea dupa toti care vin la 12 jumate la administratie....

1800 de grase sunt multe tare. In Bulgaria au dat afara cam 10% din functionarii publici, iar in Georgia cam 20%. Au redus cheltuielile bugetare inclusiv prin treaba asta. Bulgaria nu prea e in recesiune, iar Georgia e pe panta ascendenta. La noi a obligat statul grasele sa isi ia cate o saptamana concediu fara plata si ne-am ales cu o greva generala pe 5 octombrie. Dar noi nu avem presedinte de 39 de ani ca bulgarii. Si nici guvern unde media de varsta e de 37 de ani ca giorgienii. Noi avem aceiasi onanisti comunisti, care nu sunt in stare sa ia o decizie, care au imprumutat 20 de miliarde de euro si i-au facut praf. E cel mai impotent guvern pe care la avut tara asta vreodata, iar rezultatele le simtim pe pielea noastra. Peste tot in criza asta statul a ajutat firmele, bancile, producatorii sa isi pastreze afacerile, astia ne jupoaie. Dar o grasa nu au concediat.
10% din grase concediate ar fi insemnat 1620 de grase la ghisee in loc de 1800. Si sunt sigur ca performanta nu ar fi scazut cu 10%.
20% din grase concediate ar fi insemnat 1440 de grase la ghisee. Si tot ar fi inca multe.

Cel mai mare filosof in viata, Ombladon, spune ca daca ar fi pentru o zi presedinte ne-ar amaneta pe toti. Daca eu as fi pentru o zi presedinte nu v-as amaneta pe toti. Dar grasele ar beli pula.

3 comentarii:

  1. de-asta imi platesc impozitele o data la trei ani, cu penalizari, doar sa nu le vad! dar eu imi permit, "pe persoana fizica".
    ref la final... nu strica orzul pe gaste! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Grasele te vor vota,sa beleasca si ele ceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu prea grasa ci putin plinutza e mumusel asa nu? ce ziceti baietilor?????????????????????

    RăspundețiȘtergere