miercuri, 26 august 2009

3 Copile

E clar ca e greu, in general, sa multumesti pe toata lumea. Iar in servicii e cu atat mai greu. Constienti fiind de treaba asta, la Jaya Cafe incercam sa ne apropiem cat de mult putem de, ca sa zic asa, un standard cat mai ridicat de servicii ce poate fi oferit pe caldaram la un nivel de pret in care berea costa 4.5 lei. Principalele noastre griji sunt: sa servim berea cat mai rece, mai repede si sa intretinem o atmosfera prietenoasa, sa aiba clientii mesele atat cat se poate de curate pe o strada in care praful e principalul component in aerul pe care il respiram, sa schimbam scrumierele inainte sa dea p-afara si sa incercam sa intretinem o igiena minima prin zona.

Pe Smardan se perinda multa lume. Practic prin amplasamentul teraselor, noi suntem asezati in picioarele lor. Si la un moment dat s-au oprit la o masa 3 copile. Era ziua uneia din ele, care a si primit de la celelalte o punga cu un cadou. Cadou pe care la plecare l-a uitat. Dupa 5 minute s-au intors ca si-au uitat punga. Masa la care ele au stat era deja ocupata de alti clienti, le-am cautat punga care disparuse printre mese, am intrebat clientii daca cineva a vazut punga, nimeni nimic, le-am dus in coltul cu obiecte pierdute, le-am explicat ca la noi, in caz in care se uita ceva punem deoparte si clientii se intorc, le-am aratat geanta cu un laptop pe care o uitase un client si era inca acolo, chei de masina, telefoane, umbrele, ele nimic.
Ca ele si-au uitat punga acum 5 minute si ca e suspect ca nu mai e. Se uitau la noi ca la niste infractori si ciorditori de deodorande de subrat din cadourile adolescentelor si gata. Le-am spus ca ne pare rau de incidentul creat, ca noi chiar nu avem nici un fetis legat de cadouri in general si ca nu avem nici un motiv sa nu le dam cadoul daca il gasim, iar in caz in care apare sa mai treaca si il gasesc la noi. Cu greu au plecat, total neconvinse ca nu le-am luat noi sacosa, noi cu parere de rau ca si-au pierdut toantele cadoul, ceea ce e foarte frustrant de altfel.

Si acum incepe circul. Primesc urmatorul coment aici pe blog:

"Poate ai dreptate cu atmosfera, dar nu cred ca au toti parte de ea. Eu am fost cu o prietena la Jaya Cafe. Pe langa faptul ca domnisoara care ne-a servit se dadea rotunda cand nici nu stia prea bine ce zice (nu intram in probleme de limba), cand ne-am ridicat de la masa, am facut doi pasi (nici 2 minute nu ne-a luat) si am realizat ca uitasem o punga. Ne-am intors pt ca era prea putin timp sa le permita anumitor locatari mai dubiosi de prin zona sa treaca, sa se bage intre mese; deci punga ar fi trebuit sa existe. Bineinteles ca am fost asigurate ca masa s-a curatat imediat (intr-adevar erau alte persoane la masa) si ca nu s-a gasit nimic. Si ca sa fim si mai sigure de corectitudinea lor, ni s-a prezentat colectia impresionanta de obiecte uitate de cei care au trecut pe acolo. Sincera sa fiu, ma indoiesc ca cineva nu s-a intors inca dupa geanta mare si maro de langa intrare, dar ma rog! Cine stie cine se intoarce si cum se face returnarea obiectelor...Poate in functie de bacsisul lasat."

Normal, l-am publicat si in aceeiasi zi i-am si raspuns:

"Eram aici cand ai pierdut punga cu cadoul pe care l-ai primit, dar sincer nu putem fi raspunzatori pentru toate lucrurile cu care vin sau pleaca clientii in maini. Ospatarii nostri poate nu sunt cei mai elevati din lume dar sigur nu s-au bucurat la punga ta. Imi pare rau de incident, dar mai mult de atat nu am ce sa fac..."

Cu astea fiind zise, am crezut ca am terminat cu treaba asta, ca o sa pun un afis cu "Nu raspundem de cadourile uitate" si gata.
Dar azi pe metropotam.ro surpriza la recenzia Jaya Cafe de acolo:

"Prietenosi, poate, asa, cand isi aduc aminte. doar din cand in cand chelneritele se cred mai smechere si se dau rotunde daca ceri ceva exact asa cum scrie in meniu, ca la ele nu se citeste asa. ca sa nu zic ca eventual exista o tendinta de a se comporta mai...ciudat, gen te ridici, ti-ai uitat ceva pe masa, o punga sa zicem, te intorci dupa nici doua minute (2 minute e chiar prea mult), altcineva la masa si cei de acolo dau din cap si se acopera unul pe altul si zic ca ei nu stiu nimic, ca nu au luat ei. si, ca sa-i si crezi, iti arata colectia de lucuri uitate de clienti din interior. si nu, nu au fost persoanele dubioase de la cateva strazi mai incolo, pentru ca in nici 2 minute nu a trecut nimeni pe acolo. sa-ti mearga frappe-ul bine!"

As putea sa folosesc acum un limbaj trivial in care "proastele pulii" ar putea fi folosit si ca verb. As putea sa ma scuz inca odata la ele si sa le spun ca chiar nu raspund de pungile lor. Dar nu o sa fac nimic din toate astea. O sa le rog sa vina sa le cumpar un deodorant de subrat din banii mei sa nu se mai declare singure tute pe toate saiturile.

6 comentarii:

  1. eu trag niste concluzii:
    1. fetele au timp si sunt in aia 36% romani (aprox) cu internet
    2. au conflicte nerezolvate in vietile lor :D si gasesc straini absoluti sa se descarce
    3. cati ani au?!
    ma, si io as face nitica atmosfera daca as oferi un parfum de patru milioane. mai stii ce E.T. gift era acolo? but again, cred ca omu' nu l-ar uita...

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa crezi ca glumesc probabil,dar pe bune ca vorbesc serios.La magazinul unde lucrez,sunt cateva produse cosmetice,cu rol terapeutic relaxant si afrodisiac.Am primit reclamatie de la o clienta care,era foarte revoltata ca produsul relaxant si afrodisiac,nu a reusit sa o faca sa uite ca sotul ei se ntorcea de la amanta care tocmai ii facuse un sex oral.Asa ca....mare e gradina si nemultumirea!

    RăspundețiȘtergere
  3. acum cativa ani am avut o promotie - o vopsea de par cadou la un produs cumparat. o clienta a vrut sa ne dea in judecata pentru ca pe vopsea nu scria explicit ca-i pentru oameni, asa ca si-a vopsit (si desfigurat, desigur) cainele...

    RăspundețiȘtergere
  4. bai nenica, pe strada aia daca nu ai grija de genti ti le fura "bastinasii" cu tine la masa... ce spui tu sa le lasi acolo si sa pleci 5 minute :))

    frustrate si nebune... daca era asa important cadoul nu si-l uitau pe masa. cam asta

    nu-ti bate tu capsorul cret cu toate istericutzele ca intra in definitia persoanelor isterice ca nu pot fi satisfacute.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci pe nefericita respectiva (voiam sa ii spun altfel, incepe tot cu ne..) o cheama ca pe mine. Just for the record, nu am fost eu! Din 6 comentarii, unul negativ, nesemnificativ. Keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere