luni, 17 ianuarie 2011

Dilema unui Labagiu

Pentru noi toti e clar ca suntem o tara de labagii. Nu luam atitudine sociala, ne fut astia in cur cum vor ei, taie pensiile, murim in spitale pe capete din lipsa de biseptol si ser fiziologic, mancarea e mai scumpa decat in majoritatea Europei, ne micsoreaza salariile si noi nimic. Tragem ca vitele la jug indiferent cat incarca stapanul caruta. In Franta cand au scumpit motorina datorita taxelor cu 4 eurocenti au blocat tiristii toate autostrazile de a fost nevoit statul francez sa renunte la ele. Grecii sunt de aproape un an in razboi ca statul a decis sa nu le mai dea bugetarilor (ATENTIE) al treispelea salariu. In Anglia studentii au facut ravagii pentru cateva zeci de lire taiate din bursa. Da noi nu. Dam inainte la galere, iar astia vad ca se mai poate deci o intind si mai mult pe coarda.

S-a scumpit benzina. A doua rata de crestere din Europa in 2010, noi fiind a doua tara saraca din aceiasi batrana Europa. Nu tu sosele blocate. Nu tu oameni sa arunce cu cataroaie in Guvern, Presedintie, Petrom, Lukoil sau cine o fi responsabil cu treaba asta. Niste labagii...

Si totusi niste tineri au avut o mica initiativa timida. Au decis sa bage cate un litru - doi de benzina si sa plateasca in monezi de un ban. Intr'o tara de labagii e un semn bun. Raspandindu-se rapid, mica actiune s-a tranformat intr-o adevarata campanie media prin care s-a promovat boicotarea companiilor petroliere, respectiv:

"In zilele de 17, 18 si 19 ianuarie nimeni nu alimenteaza cu combustibil".


Pe facebook, messenger, email, sms toti am fost bombardati 17, 18.....
Frumos. Deci se poate. Mie personal mi se pare un pic naiva initiativa, o sa bagam pe 16 sau pe 20 benzina aia, dar e ok. Particip. Nu o sa bag benzina in zilele alea!!!

Luni 17 ianuarie. Cu spaima am constatat spre seara ca mi s-a aprins becul la benzina. Ca un facut ieri a fost duminica si am uitat in lenea mea sa bag benzina. Primul gand a fost "Asta e nu mai bag !". M-am mai gandit dupa vr'o ora ca tre sa duc copiii la scoala, sa ajung la contabila, la Buddha, iar la scoala sa iau copiii, pana mea 20-30 de litri sunt putini, nici nu se observa, dar "NU". Nici vorba.

Acum stau in pat si ma gandesc. Oare daca bag pe la doua noaptea se pune?

5 comentarii:

  1. :))
    eu ar trebui sa pun maine. dar ma duc seara, pe furis, si nu la petrom :)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos blogul.eu te-am adaugat la prieteni,daca ai si tu amabilitatea sa ma adaugi la prieteni ar fi o placere pt mine.multumesc.succes pe mai departe

    RăspundețiȘtergere
  3. cu spuneam noi in scoala generala le nr 54....
    aia e ca nu prea spuneam noi multe,ne cam cafteam cu tiganii prin toate colturile.iti mai aduci aminte?

    scrie inainte ca scrii bine...imi face placere sa te citesc !!

    bogdan ,fost coleg in gen nr 54

    RăspundețiȘtergere
  4. @bogdan - scoala 54. cand a trecut vremea?? 30 de ani de atunci... moaaaaa

    RăspundețiȘtergere