joi, 11 februarie 2010

GDF Suez

GDF Suez sunt furnizorii de gaze pentru Bucuresti. Mai exact ai dat drumu la aragaz sa iti incalzesti tocanita, GDF Suez incaseaza. Ai dat drumu la centrala ca e bruma pe asfalt, baietii incaseaza.

Dar ia sa vedem noi cine sunt GDF Suez.
Astia sunt niste baieti destepti care prin mijloace, pe care Adrian Nastase probabil le stie cel mai bine, au pus mana pe Distrigaz Sud. Un fel de Silviu Prigoana da' la nivel mondial.
Ca si business mie mi se pare ca arata cam asa: au venit, au cumparat compania de stat cu totul, iar asta inseamna toti romanii din partea asta de tara. Seara am consumat gaze de la stat, iar de a doua zi ardeam gaze de la occidentali. Bravo lor. Numai ca odata cu noi astia, abonatii cu milioanele, au mostenit si functionarii romani. Facand abstractie de faptul ca stai cate cinci ore la coada cand ai probleme acolo, cum am stat eu trei zile la rand saptamana asta, oamenii mi s-au parut amabili. Numai ca in amabilitatea lor mi-au trimis o factura de gaze de 10.000 ron pe consum estimat. Si mi-au trebuit fix trei zile a cate patru - cinci ore de stat la cozi sa ajungem la concluzia ca e cam aberant sa platesc 10.000 ron pe luna, doua luni la rand, iar in a treia in caz in care sumele platite de mine sunt mai mari decat consumul imi vine factura cu minus si banii raman in cont. Iar in luna a patra si a cincea iarasi facturi estimate de 10.000 ron si a sasea factura cu minus si bani in cont. In fine, ne-am lamurit, a ramas ca transmit eu telefonic lunar indexurile de la contoare, mi-au anulat factura initiala si mi-au spus sa astept noua factura cu posta. Asta se intampla acum doua zile.

Azi dimineata nu mergea centrala. Am sunat la firma care asigura service-ul la centrala, baietii promti dupa vre'o opt ore au aparut. Arunca ei un ochi, "Domle nu sunt gaze". Sun la numarul de interventii de la GDF Suez, nici o problema trimitem imediat o echipa sa remedieze avaria. Nici nu inchid bine telefonul ca ma suna duduia de la GDF inapoi: "Domnu' nu pot sa trimit echipa ca dvs. aveti gazele oprite pentru neplata". Stati un pic zic, nu se poate, eu am fost acolo si asteptam factura, cu ce sold figurez?? "800 ron". Da' dar eu nu aveam de unde sa stiu ca nu mi-a ajuns factura. La care duduia imi spune cu cea mai dezarmanta sinceritate: "Ba se poate probabil ca cineva nu si-a facut treaba, mergeti maine la sediu..."

Acum eu as lua mortii in pula si nu stiu cui. Baietilor destepti de la GDF Suez sau angajatilor romani care nu si-au facut treaba???
Maine dimineata o sa ma alatur celor 300 de romani cu care m-am intalnit de 3 ori saptamana asta vociferand la coada si o sa pierd inca patru cinci ore cu banii in mana.
Drept urmare m-am decis: Sa va iau mortii in pula la toti!

2 comentarii: